Wat is een Fond en Glaces

Een fond is een sterk, vloeibaar aftreksel van beenderen of graten met een samenstelling van groenten, kruiden en specerijen. De smaakstoffen uit deze ingrediënten komen vrij wanneer we de fond laten trekken. In de praktijk gebruiken we fonds op verschillende manieren. Zo zijn er keukens die werken met maximaal twee soorten fonds, bijvoorbeeld een gevogeltefond en een kalfsfond. Deze fonds dienen dan als basis voor veel gerechten. Daarnaast zijn er ook keukens die meer soorten fonds maken. Hierbij kun je denken aan runder-, gevogelte-, wild- en visfonds maar ook aan produktspecifieke fonds, bijvoorbeeld fonds gemaakt van fazant, patrijs of haas. Omdat de fonds een essentiële plaats innemen bij de bereiding van gerechten, moeten we dus veel zorg en aandacht besteden aan hun bereiding. Het zal je duidelijk zijn dat het maken van verschillende fonds een arbeidsintensieve en dus kostbare manier van werken is, die maar in een beperkt aantal bedrijven plaatsvindt.

De fonds van Pierre Heunen nemen u veel werk uit handen met behoud van een uitstekende kwaliteit van uw eind product. 

Bekijk hier onze klassieke Fonds !