Onze geschiedenis

Pierre's cuisine culinair, een firma die zich gespecialiseerd heeft in de productie van natuurzuivere basissen 
waaronder fonds en glacés , bouillons  soep en sausbasissen,  volgt een jarenlange traditie .
 
Doelstelling van deze onderneming is het produceren en vermarkten van eerlijke niet gemodificeerde basissen
in eerste instantie gericht op de gastronomie markt .
Van oorsprong opgericht door Harry Heunen , de vader van de huidige eigenaar. Deze is in 1946 een slagerij 
begonnen welke na verschillende omwegen uitgegroeid is tot het huidige bedrijf .
Pierre de huidige eigenaar stapte op jonge leeftijd in de voetsporen van zijn vader en bouwde de oorspronkelijke 
slagerij uit tot een EEG waardig vleesbedrijf met contacten door vrijwel heel Europa.
 
Eind vorige eeuw werd er een nieuw product aan het assortiment toegevoegd namelijk een klassieke fond lijn .
Een fond assortiment gemaakt naar de leer van Auguste Escoffier beschreven in zijn boek "La Guide culinaire"een 
van de belangrijkste grondleggers van de klassieke Franse keuken.
Deze lijn heeft inmiddels zijn waardering gevonden in de Europese gastronomie markt .
Door de jaren heen is het assortiment op vraag en in samenspraak met de afnemers uitgegroeid naar een breder 
pakket . Niet alleen de klassieke fonds maar ook de vloeibare en extract versie en pasteuze soep , saus en 
bouillonbasissen zijn aan het assortiment toegevoegd.
 
Onlangs is dit assortiment uitgebreid met een bouillongranulaat lijn .
Deze lijn bestaande uit volledig natuurlijke aroma's laag zoutgehalte , gluten , lactose en additieven vrij met een 
authentieke smaak vind inmiddels waardering bij vele afnemers in en buiten europa .
Voor vragen of informatie kunt u altijd contact met ons opnemen .