Persbericht

Pure culinaire sauzen en fonds zonder toevoegingen
 

De synergie van Frank Nies en Pierre Heunen

Het outdoorcircuit van Karting Genk heeft een wereld­naam. Het is een internationaal CIK-FIA circuit, waar Michael Shumacher te gast was en Jenson Button is gevormd. Frank Nies is er de chef die snel gezonde gerech­ten serveert voor groepen tot 300 personen.

Frank deed de Hotelschool Hasselt en werkte in toon­aangevende zaken als Scholteshof, Henri F. en Orshof. "Hier komen sporters uit de hele wereld, die gezond willen eten. Vooral het zoutgehalte in de voeding moet laag zijn. Dat bereiken we met de sauzen en fonds van Pierre Heunen Service Culinair."

Hij maakte twee jaar geleden kennis met het assorti­ment van Heunen. "Pierre bracht ons een aantal mon­sters. Tja, dat gebeurt vaker, dus we zetten die pro­ducten naast andere merken en verga­ten ze. Tot Pierre aangaf samen met ons te willen koken. Dat deden we met ons hele team en toen merkten we het grote smaakver­schil. En we ontdekten nog meer pluspunten: door het lage zoutgehalte zijn de sauzen en fonds ideaal voor mensen met een dieet. Ze zijn gezonder, beter én goed­koper. Sindsdien gebruiken we niets an­ders meer. In de sport, ook de internationale kart­sport is gezond­heid erg belang­rijk. Ik vertel dat nu ook tegen collega's. Ook van belang, zeker in België, waar de personeels­kosten erg hoog zijn: we besparen erg veel in berei­dingstijd met de fonds en sauzen van Pierre Heunen. Hij be­reidt ze ­in groot volume volgens de re­gels van de ambach­telijke kook­kunst. Voor zijn prijs kan ik dat zelf niet en de kwaliteit is top. Natuurlijk kan ik er zelf nog mijn persoonlijk accent aan toevoegen. Ik houd meer tijd over de afwer­king en de presenta­tie. Het HACCP-verhaal ligt nu ook bij Heu­nen en dat is dik in orde."

Pierre levert rechtstreeks het hele assortiment. "Maar als Pierre een keer geen tijd heeft, kunnen we ook terecht bij DeliXL.

Lisa Moermans, evenementenmanager van Karting Genk:  "Deze baan bestaat 30 jaar. We hebben erg veel ont­vangsten en feesten, uiteraard met eten en drin­ken. We merken dat zoutarme gerechten belangrijk zijn en soms de doorslag geven om een ontmoeting hier te doen door­gaan. Onze gasten komen uit heel Europa." De ambachtelijke fonds, sauzen en terrines van Pier­re Heunen Service Culi­nair zijn vrij van glu­ten, zet­meel, kunst­matige aro­ma's, gistex­trac­ten en E-nummers. Heu­nen herstelt het ambacht in ere, ook voor koks die de klassieke oplei­ding nooit hebben gevolgd en voor keu­kenmeesters met een beperkte tijd en capa­ci­teit. Veel koks van naam en faam nemen hun toevlucht tot Pierres gamma aan natuurlijke smaken, omdat ze de smaken "van vroeger" herkennen.

Er zijn droge basissen voor soepen en bouil­lons, pas­ta's voor sauzen en meer, fonds en glaces zonder bind­middel. Ze zijn lactose­vrij, vetarm en heb­ben een rela­tief laag zout­gehalte van 0,6%. Ze voldoen aan de Europese richtlijnen. Elke kok kan hiermee gerech­ten naar eigen smaak creëren.

De producten van Pierre Heunen Service Culinair vol­doen aan de HACCP-normen, de ingrediënten zijn tra­ceerbaar en ze hebben dubbele EEG-goedkeuring. Compu­tergestuurde controlesystemen staan garant voor opti­male kwaliteitsbewaking. Ze zijn ongekoeld minstens een jaar houdbaar in gesloten verpakking.

Heunen en zijn team staan open voor suggesties, samen­werking en maatwerkproducten. Alle producten zijn verkrijgbaar bij de reguliere horecagroothandels Onlangs heeft ook  FreshWeb ook het Pierre’s Cuisine assortiment in hun pakket opgenomen Voor meer infor­matie en een proef­pakket kunt u contact opnemen met:

Pierre Heunen Service Culinair, Torenstraat 18-20, 6333 BC Schimmert, tel +31 - 45 - 404 27 77,
E-mail:  in­fo@pierre-heunen-nl,
Website:  www.pierre-heunen.nl

Tekst: Bert Salden