Pure culinaire sauzen en fonds zonder toevoegingen
De synergie van Frank Nies en Pierre Heunen
Het outdoorcircuit van Karting Genk heeft een wereldnaam. Het is een internationaal CIK-FIA circuit, waar Michael Shumacher te gast was en Jenson Button is gevormd. Frank Nies is er de chef die snel gezonde gerechten serveert voor groepen tot 300 personen.
Frank deed de Hotelschool Hasselt en werkte in toonaangevende zaken als Scholteshof, Henri F. en Orshof. "Hier komen sporters uit de hele wereld, die gezond willen eten. Vooral het zoutgehalte in de voeding moet laag zijn. Dat bereiken we met de sauzen en fonds van Pierre Heunen Service Culinair."
Hij maakte twee jaar geleden kennis met het assortiment van Heunen. "Pierre bracht ons een aantal monsters. Tja, dat gebeurt vaker, dus we zetten die producten naast andere merken en vergaten ze. Tot Pierre aangaf samen met ons te willen koken. Dat deden we met ons hele team en toen merkten we het grote smaakverschil. En we ontdekten nog meer pluspunten: door het lage zoutgehalte zijn de sauzen en fonds ideaal voor mensen met een dieet. Ze zijn gezonder, beter én goedkoper. Sindsdien gebruiken we niets anders meer. In de sport, ook de internationale kartsport is gezondheid erg belangrijk. Ik vertel dat nu ook tegen collega's. Ook van belang, zeker in België, waar de personeelskosten erg hoog zijn: we besparen erg veel in bereidingstijd met de fonds en sauzen van Pierre Heunen. Hij bereidt ze in groot volume volgens de regels van de ambachtelijke kookkunst. Voor zijn prijs kan ik dat zelf niet en de kwaliteit is top. Natuurlijk kan ik er zelf nog mijn persoonlijk accent aan toevoegen. Ik houd meer tijd over de afwerking en de presentatie. Het HACCP-verhaal ligt nu ook bij Heunen en dat is dik in orde."
Pierre levert rechtstreeks het hele assortiment. "Maar als Pierre een keer geen tijd heeft, kunnen we ook terecht bij DeliXL.
Lisa Moermans, evenementenmanager van Karting Genk: "Deze baan bestaat 30 jaar. We hebben erg veel ontvangsten en feesten, uiteraard met eten en drinken. We merken dat zoutarme gerechten belangrijk zijn en soms de doorslag geven om een ontmoeting hier te doen doorgaan. Onze gasten komen uit heel Europa." De ambachtelijke fonds, sauzen en terrines van Pierre Heunen Service Culinair zijn vrij van gluten, zetmeel, kunstmatige aroma's, gistextracten en E-nummers. Heunen herstelt het ambacht in ere, ook voor koks die de klassieke opleiding nooit hebben gevolgd en voor keukenmeesters met een beperkte tijd en capaciteit. Veel koks van naam en faam nemen hun toevlucht tot Pierres gamma aan natuurlijke smaken, omdat ze de smaken "van vroeger" herkennen.
Er zijn droge basissen voor soepen en bouillons, pasta's voor sauzen en meer, fonds en glaces zonder bindmiddel. Ze zijn lactosevrij, vetarm en hebben een relatief laag zoutgehalte van 0,6%. Ze voldoen aan de Europese richtlijnen. Elke kok kan hiermee gerechten naar eigen smaak creëren.
De producten van Pierre Heunen Service Culinair voldoen aan de HACCP-normen, de ingrediënten zijn traceerbaar en ze hebben dubbele EEG-goedkeuring. Computergestuurde controlesystemen staan garant voor optimale kwaliteitsbewaking. Ze zijn ongekoeld minstens een jaar houdbaar in gesloten verpakking.
Heunen en zijn team staan open voor suggesties, samenwerking en maatwerkproducten. Alle producten zijn verkrijgbaar bij de reguliere horecagroothandels Onlangs heeft ook FreshWeb ook het Pierre’s Cuisine assortiment in hun pakket opgenomen Voor meer informatie en een proefpakket kunt u contact opnemen met:
Pierre Heunen Service Culinair, Torenstraat 18-20, 6333 BC Schimmert, tel +31 - 45 - 404 27 77,
E-mail: info@pierre-heunen-nl,
Website: www.pierre-heunen.nl
Tekst: Bert Salden